Βλέποντας (με δέος) τις ‘Οικογενειακές ιστορίες’ του Alpha, θεώρησα ότι είχα αξιωθεί να παρακολουθήσω το απόλυτο τηλεσκουπίδι. Διόλου μάλιστα δεν εξεπλάγην, όταν έμαθα ότι η εν λόγω εκπομπή ‘αρέσει στον κόσμο’.  Μία κοινωνία που παρακμάζει, παρακμάζει σε όλα τα επίπεδα.

Ανάλογης αισθητικής (αφού πουλάει ρε φίλε) είναι και το ‘ριάλιτι μαγειρικής’ με τίτλο ‘Κάτι ψήνεται’. Φυσικά και πάλι από τον Alpha. H μαγειρική και το ξεκατίνιασμα πουλάνε και από μόνα τους. Σκέψου ο συνδυασμός.

Highlight της εκπομπής ‘το θάψιμο πίσω από την πλάτη’. Αυτή που μαγείρεψε περιμένει καλό βαθμό αλλά η άλλη παίκτρια αποκαλύπτει ότι το φιλέτο είχε γεύση κουνουπιδιού και της βάζει 4. Ο θεατής χαμογελάει επισημαίνοντας την υποκρισία. Θρίαμβος. Η μικροαστική βλαχομπαρόκ καθημερινότητα του νεόπλουτου έλληνα εν έτει 2011.

Πρωταγωνιστές; Μα όλοι εμείς. Μια κακιασμένη εξηντάρα με πλούσιο ρεπερτόριο ομοφοβικών κλισέ, μια βλάχα – παθολογικά επιδειξιομανής – σαραντάρα, ένα ξέκωλο με βαθύ ντεκολτέ, ένας παχύσαρκος δεκαπεντάχρονος και δεν συμμαζεύεται.

Ένα ακόμη scripted reality από αυτά που – ελέω ένδειας χρημάτων και ιδεών – θα κατακλύσουν, αν δεν το έχουν ήδη κάνει, την τηλεόρασή μας. Και το χειρότερο. Το μυαλό μας.

TheGrecian

Advertisements