* Κομβικό παιχνίδι για τον Πανναυπλιακό την Κυριακή. Με αντίπαλο την πολύ ισχυρή Χαλκίδα αναζητά τη νίκη για να ρεφάρει το κάκιστο ξεκίνημά του. Ήδη το κλίμα στην ομάδα έχει βελτιωθεί και ο νέος προπονητής έπιασε δουλειά. Περιττό να πούμε πόσο σημαντική θα είναι η βοήθεια του κόσμου.

* Παραπάνω από υποτονική είναι η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα του Ναυπλίου και η περίοδος των εορτών αναμένεται … δύσκολη. Μού κάνει εντύπωση όμως που ενώ στην Αθήνα γίνονται διαρκώς προσφορές, εδώ μερικά μαγαζιά εξακολουθούν να συμπεριφέρονται όπως ακριβώς πριν από την κρίση.

* Σε χαμηλές πτήσεις και η κτηματαγορά της περιοχής. Πολλά μεσιτικά έκλεισαν και όσοι το παλεύουν, βρίσκονται αντιμέτωποι με το κράτος. Κάτι η υποχρεωτική βεβαίωση του μηχανικού για τη μη ύπαρξη αυθαιρέτων, κάτι η κυοφορούμενη μείωση της οικοδομησιμότητας στα εντός σχεδίου οικόπεδα, έχουν φέρει … κεσάτια.

* Για να μην πούμε για τους δικηγόρους. Θα είχατε ακούσει φαντάζομαι για το ‘μέρισμα’, τον ειδικό λογαριασμό που μοιράζονταν τα μέλη του δικηγορικού συλλόγου και δεν ήταν καθόλου … ευκαταφρόνητος. Στον Δικ. Σύλλογο Ναυπλίου τα τελευταία δύο – τρία χρόνια έχει μειωθεί σε λιγότερο από το μισό. Και καλά οι παλιοί τον έχουν τον τρόπο τους. Αλλά για τους νέους, τα πράγματα είναι πολύ ζόρικα.

* Ακόμη περιμένω τις φωτογραφίες των ποντικών που κόβουν βόλτες στην πλατεία Αγ. Γεωργίου, που μού έχει τάξει η φίλη του blog.

TheGrecian

Advertisements