Τα έργα που γίνονται στην οδό Μπουμπουλίνας, εντός της ζώνης του λιμανιού, τα έχετε δει. Πρόκειται για την κατασκευή πεζοδρομίου πλάτους 2,5 μέτρων και παράλληλου ποδηλατόδρομου(!) με το ίδιο πλάτος. Ίσως να γνωρίζετε ότι ο Δήμος επιθυμεί να εντάξει στο ΕΣΠΑ το έργο εκβάθυνσης του λιμανιού, προκειμένου να μπορούν να ελλιμενίζονται μεγάλα κρουαζιερόπλοια. Βέβαια, για να γίνεται αυτό (δηλαδή ο ελλιμενισμός) θα πρέπει να δημιουργηθούν οι υποδομές που προβλέπει η συνθήκη του Σέγκεν (μέτρα προστασίας και παρακολούθησης του χώρου, κλείσιμο του λιμανιού όταν υπάρχει πλοίο κλπ).

Τι κοινό έχουν όλα τα παραπάνω: μα την απώλεια θέσεων στάθμευσης! Και όχι όπου κι όπου αλλά στην καρδιά της παλιάς πόλης, δίπλα σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος (καφετέριες). Μα τι αυτογκόλ είναι αυτό! Δεν βλέπουν οι ιθύνοντες ότι έτσι πλήττουν βάναυσα και την εύρυθμη, τουριστική  λειτουργία της πόλης και την καθημερινότητα των κατοίκων; Πώς θα αναπληρωθούν όλες αυτές οι χαμένες θέσεις; Για φανταστείτε το εφιαλτικό σκηνικό: τριήμερο Αποκριάς για παράδειγμα και κρουαζιερόπλιο στο λιμάνι! Σκηνές Αποκάλυψης!

Το palamidi.gr, αφουγκραζόμενο τις αγωνίες ντόπιων κι επισκεπτών μπροστά στις  δραματικές εξελίξεις, θα επανέλθει σύντομα με post-παρέμβαση, στο οποίο θα προτείνει ρεαλιστικές λύσεις για την  αντιμετώπιση του διαφαινόμενου χάους.

Μείνετε συντονισμένοι!

IL CONSERVATORE

Advertisements