Υποθέτω ότι πολλοί από εσάς θα ξεροσταλιάζατε μπροστά στις τηλεοράσεις σας χθες το βράδυ για να δείτε εγχώριες σταρλετίτσες, τραγουδιστές β΄διαλογής και διάφορους wanna be celebrities να προσπαθούν-ματαίως-ν΄αντιγράψουν τον Evgeni Plushenko και την Katarina Witt. Πόσο πίσω είστε! Και πόσο πίσω είναι η ελληνική τηλεόραση γενικότερα!

Όταν στην Ελλάδα αναλωνόμαστε στην αναπαραγωγή χιλιοπαιγμένων shows στο εξωτερικό, οι πάντα πρωτοποριακοί Βρετανοί κάνουν για άλλη μια φορά τη διαφορά. Με τι; Μα με το ‘Go Greek for a week’ φυσικά!

Τι είναι αυτό; Είναι το νέο ριάλιτι που κάνει πρεμιέρα απόψε το βράδι στο Channel 4 και που έχει σκοπό να εξερευνήσει τις πτυχές της ελληνικής πραγματικότητας που οδήγησαν στη σημερινή κρίση. Πρωταγωνιστές: μία κομμώτρια, ένας οδηγός λεωφορείου κι ένας γιατρός που ζουν κι εργάζονται the greek way!

(Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα)

Επειδή λοιπόν οι φίλοι Βρετανοί είναι πρωτοποριακοί κι ακομπλεξάριστοι, έρχομαι να προτείνω κι εγώ τα δικά μου ριάλιτι-σενάρια, τα οποία νομίζω ταιριάζουν στον  βρετανικό τρόπο ζωής:

1) Γίνε άντρας για μία εβδομάδα (Be a man for a week).

2) Κόψε το τσάι για μία εβδομάδα ( Cut out the tea for a week).

3) Μείνε ξεμέθυστος για μία εβδομάδα ( Stay stone-sober for a week).

4) Κόψε το ποδόσφαιρο για μία εβδομάδα ( Cut football for a week).

Αν κάποιο από αυτά παιχτεί ποτέ στην τηλεόραση, θέλω πνευματικά δικαιώματα!

IL CONSERVATORE
Advertisements