Πού πάτε ρε άσχετοι να ψηφίσετε για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης χωρίς να έχετε προμηθευτεί τα απαραίτητα αντικείμενα που θα σας οδηγήσουν στη σωστή απόφαση; Δεν θέλω να ακουστεί αλαζονικό, αλλά καλά που υπάρχω κι εγώ. Ο ενημερωμένος, ο ψύχραιμος, ο πάντα εύστοχος, ο shopping advisor. Ξεκινάμε:

Στο Νο 5: Ο Decision Maker: Σου την έχει δώσει και θέλεις να ψηφίσεις όχι στο ευρώ αλλά φοβάσαι ότι θα γίνουμε Βουλγαρία; Σκέφτεσαι να ψηφίσεις ναι αλλά πιστεύεις ότι θα μας ταράξουνε στους φόρους; Τέρμα τα διλήμματα και οι αμφιταλαντεύσεις. Κούνα πέρα – δώθε το τρομερό αυτό gadget και απλά κοίταξε πού θα κάτσει η μπίλια. Υπεύθυνο, επιστημονικό, αλάνθαστο.

Στο Νο 4: Έτοιμη πετονιά τυλιγμένη σε φελλό, με παπαγαλέ νίκελ αγκίστρια: Ψήφισες ΝΑΙ και μόλις το έριξες το μετάνοιωσες; Τώρα έχεις μια δεύτερη ευκαιρία. Πιάσε το ψηφοδέλτιο με την πετονιά και αν το ξανασκεφθείς, τράβα το έξω από την κάλπη και άλλαξε την απόφασή σου.

Στο Νο 3: Μορταδέλα ‘Υφαντής’ με όλα της τα λιπαρά. Αν πιστεύεις ότι το δημοψήφισμα δεν θα φέρει τίποτα καλό, αν θεωρείς ότι το δίλημμα ΝΑΙ ή ΟΧΙ είναι ωμός εκβιασμός, μην αρκεστείς στο να το ρίξεις άκυρο. Βάλε στο φάκελο ένα κομμάτι μορταδέλα και άσε το λάδι να εξαπλωθεί και να βγάλει και άλλα 20 άκυρα. Ψύχραιμο, ψαγμένο και πάνω από όλα, δημοκρατικό.

Στο Νο 2: Εκπτωτικό κουπόνι Groupon για επίσκεψη στο μέντιουμ Turay, μέλος του συμβουλίου των μάγων του Δάσους της Δυτικής Αφρικής. Η λύση για όλους εσάς που φοβάστε τι μπορεί να φέρει το δημοψήφισμα. Μάθετε έγκυρα το μέλλον για το Ευρώ, την Ελλάδα και τον ΓΑΠ και πάρτε τη σωστή απόφαση. Τέρμα στην αγωνία, τέρμα στην αβεβαιότητα. Ισχύει μέχρι 31/1/2011

Στο Νο 1: Σημαιάκια ΝΑΙ και ΟΧΙ: Για τους νοσταλγούς των προεκλογικών συγκεντρώσεων της δεκαετίας του ’80. Υποστηρίζεις ΝΑΙ ή ΟΧΙ και θέλεις να το δείξεις; Πάρε τώρα το ανάλογο σημαιάκι και βάλτο επιδεικτικά στο μπαλκόνι σου ή στο αυτοκίνητό σου και άρχισε να κορνάρεις και να το ανεμίζεις, την ώρα που οι άλλοι θα παρακολουθούν βαρετές συζητήσεις στην τηλεόραση.  Ο πολιτικός πολιτισμός επιστρέφει.

Αυτά προς το παρόν. Αν χρειαστεί, θα αφουγκραστώ τις ανάγκες της επικαιρότητας και θα επανέλθω.

TheGrecian

Advertisements