Τι είναι αυτό που αρχίζει όταν τελειώσουν οι διακοπές; Ακριβώς. Τα τριήμερα. Κι επειδή το χαρακτηρισμένο ως ‘πιο ρομαντική πόλη της Ελλάδας’ Ναύπλιο συνιστά τη δημοφιλέστερη επιλογή τα τελευταία χρόνια, θα δώσω μερικά tips στους επισκέπτες χωρίς ωραιοποιήσεις (δεν είμαστε site ξενοδοχείου) και με βάση αυτά που αρέσουν σε εμένα.

Α. Πώς θα φτάσετε

Προφανώς οδικώς, μιας και το τρένο όνειρο ήταν και πάει. Τώρα λεπτομέρειες δεν θα αναφέρω, γιατί υποθέτω ότι οι φίλοι μας από την Αθήνα θα ξέρουν τη διαδρομή καλύτερα κι από το Ομόνοια-Σύνταγμα. Ένα μόνο tip: εάν προορισμός σας είναι το Τολό, η Πλάκα ή τα Ίρια προτιμήστε τον κόμβο της Αγίας Ελεούσας (ο τελευταίος του καινούριου δρόμου). Εάν το Ναύπλιο, μη στρίψετε αριστερά στον καινούριο δρόμο, αλλά συνεχίστε όλο ευθεία μέχρι το τέλος του δρόμου των αρχαιοτήτων και μετά στρίψτε δεξιά. Και γι΄αυτούς που προτιμούν το ΚΤΕΛ: Αθήνα-Ναύπλιο 23 ευρώ μετ΄επιστροφής.

Β. Πού θα μείνετε

Ξενοδοχεία υπάρχουν και πολλά και καλά. Δυστυχώς είναι το μόνο που δεν μπορώ να σας διαφωτίσω. Ως Ναυπλιώτης, δεν έχω μείνει σε κανένα, οπότε δεν έχω άποψη. Αν πάντως αυτό που επιλέξετε βρίσκεται στα στενά της Παλιάς Πόλης, καλύτερα να παρκάρετε στο λιμάνι (έχει απεριόριστο πάρκινγκ) ή στον δρόμο της Πυροσβεστικής. Η κυκλοφορία επιτρέπεται (δυστυχώς) παντού και αν είστε από αυτούς που θέλουν να μπουν στο δωμάτιο με το αυτοκίνητό τους, πιθανότατα θα τα καταφέρετε. Απλά υπάρχει ζωηρή πιθανότητα να μπλέξετε …

Γ. Πού θα βολτάρετε

Προφανώς στην παραλία. Αλλά μην κολλήσετε εκεί. Αν ανέβετε τα σκαλάκια προς τα Πέντε Αδέρφια (την πλατεία  με τα κανόνια που -κακώς- χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ) και συνεχίσετε προς τα επάνω, βγαίνετε στην πλατεία του Ξενία. Μπαίνοντας στο στενό δρομάκι απέναντί σας, βρίσκεστε στην πραγματική παλιά πόλη του Ναυπλίου, όπου δεν διαγκωνίζεσαι για περάσεις, όπως καλή ώρα στην πλατεία Συντάγματος και στην παραλία και είναι πράγματι ρομαντικά.

Δ. Τι θα φάτε

Τίγκα η Παλιά Πόλη στα ταβερνάκια. Διαλέγετε και παίρνετε. Πολλά υπάρχουν στη Σταϊκοπούλου, πάνω από την πλατεία Συντάγματος. Για ψάρι, στον Πεζόδρομο της Μπουμπουλίνας. Και για πιο … νεανικές και Fast food καταστάσεις στο τετράγωνο απέναντι από το πάρκινγκ της παραλίας. Φυσικά Goody’s, εγγύηση το Trendy, πολύ καλό το Περσέμολο, ο ιστορικός ‘Ναύπλιος’ για μαγειρευτά και για σουβλάκι ‘Καποδίστριας’ και ‘Pantazis’. Εκτός κέντρου  στο δρόμο προς Τολό πολύ καλός ο ‘Μαρνέρης’.

Για πίτσα λεπτή και προσεγμένη στο Popeye στη Σταϊκοπούλου, για κρέπα στο Σοκάκι (αν βρείτε να καθίσετε) και για παγωτό στον Ιταλό (Antica Gelateria di Roma) αλλά και στον ‘Κουστένη’ στο Μεγάλο Δρόμο πριν την Πλατεία Συντάγματος.

Ε. Τι θα πιείτε

Κυρίως το καλοκαίρι, η πρώτη σκέψη είναι ο πεζόδρομος της οδού Μπουμπουλίνας. Κολλητό μπλουζάκι για τα αγόρια, σορτσάκι για τις νεαρές τοπικές στάρλετς, δυνατή mainstream μουσική και καλωσήλθατε στο νυφοπάζαρο. Παρασκευή και Σάββατο ο κύριος όγκος μεταφέρεται στα κλαμπ της παραλιακής Ναυπλίου Ν. Κίου. Villa Mercedes, Rusty, Derti  Club φιλοξενούν δυνατά beats, πολύ κόσμο και όλους τους ντόπιους celebrities. Επειδή όμως για να σκέφτεστε Ναύπλιο για τριήμερο μάλλον θα είστε ή ζευγαράκι ή νεαροί γονείς, αυτά δεν είναι για σας.  Προτείνω λοιπόν α) παραλία Πλάκας Δρεπάνου για ποτάκι πάνω στην αμμουδιά και β) Κόκκινο Βράχο στο Τολό για την απόλυτη ρομαντζάδα. Το χειμώνα, μπαράκια θα βρείτε στα στενά πίσω από τις καφετέριες και το ‘Λάθος’ με την ξακουστή πλέον φευγάτη διακόσμηση στην πλατεία Συντάγματος.

Τώρα για καφέ, να φαν και οι κότες. Το μόνο που δεν θα σας λείψει. Γεμάτη η Παλιά Πόλη από καφετέριες. Αν έχετε καροτσάκια, παιδάκια και γενικά ό,τι τελειώνει σε -άκια πηγαίνετε στην Πλατεία Συντάγματος και αμολήστε τα να παίζουν. Αν όχι, καλή αλλά λίγο ακριβή επιλογή είναι το λιμάνι, όπου διαβάζεις αθλητική για την βόμβα του Μαρινάκη και βλέπεις φάτσα Μπούρτζι. Εγώ προσωπικά προτιμώ Circulo στο Μεγάλο Δρόμο (και ωραίος κόσμος και καλός καφές).

TheGrecian

Advertisements