Από τον Φελπς της Αργολίδας, τον άνθρωπο που δεν φόρεσε ποτέ μπρατσάκια, τον προπονητή του λεπρού που κολύμπαγε καθημερινά Πλάκα – Σπιναλόγκα, το θρύλο των επαρχιακών πλαζ, ένας οδηγός για τις παραλίες του Ναυπλίου για να τον τυπώσετε και να τον διαβάζετε στην ξαπλώστρα.

Πριν ξεκινήσω μία επισήμανση: Αν ξανακούσω επισκέπτη να με ρωτάει ‘που είναι Ο Καραθώνας’ θα τον καταραστώ να βλέπει όλο το καλοκαίρι ‘Πάμε πακέτο’. Είναι θηλυκή η Καραθώνα, χωνέψτε το, κι αν δεν με πιστεύετε, ψάξτε την.

Έχουμε και λέμε:

Καραθώνα:

ΥΠΕΡ: Είναι κοντά, είναι πολύ μεγάλη, έχει απεριόριστο πάρκινγκ (άλλο αν κάποιοι απαιτούν Κυριακή μεσημέρι να βρουν και σκιά, κλείνοντας τους άλλους), έχει ξαπλώστρες που ΔΕΝ πληρώνεις και από … κόσμο, ό,τι τραβάει η ψυχή σου. Από ζιζάνια με κουβαδάκια και μαμάδες που τα κυνηγάνε να τα ταΐσουν βερύκοκα, μέχρι wannabe στάρλετς και τοπικής εμβέλειας καμάκια. Διαβάστε ποιους θα συναντήσετε στην Καραθώνα.

ΚΑΤΑ: Σε high season και τις Κυριακές, θυμίζει Γάγγη ανήμερα του Βραχμαπούτρα. Μιλάμε για πολύ, μα για πάρα πολύ κόσμο. Για πρόσφατες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ. Κάποιοι λένε ότι δεν είναι καθαρή, αλλά πάλι φέτος τσίμπησε Γαλάζια Σημαία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πολλές φορές το αεράκι δεν θυμίζει και πολύ θαλασσινή αύρα αλλά απομεσήμερο στη χωματερή των Λιοσίων.

Αρβανιτιά:

ΥΠΕΡ: Είναι μέσα στην πόλη, οπότε το μόνο που χρειάζεσαι για να πας, είναι τα ποδάρια σου. Από τα λίγα πια μέρη του Ναυπλίου, όπου μπορείς να συναντήσεις Ναυπλιώτες μαζεμένους, δεν γεμίζεις άμμο γιατί έχει πέτρες, είναι βαθιά και ευχαριστιέσαι κολύμπι, έχει ωραία καφετέρια και ντους, των οποίων το νερό όμως είναι τόσο παγωμένο που προκαλεί στιγμιαία διακοπή των ζωτικών λειτουργιών. Μέχρι πέρσι, ήταν εγκαταλελειμμένη, όμως φέτος η εκμετάλλευση πέρασε σε ιδιώτη, η παραλία ‘καλωπίστηκε’, καθάρισε και απέκτησε ξαπλώστρες, μπαρ, εστιατόριο και φυσικά … πολύ περισσότερο κόσμο.

ΚΑΤΑ: Οι πέτρες δεν είναι και πολύ foot friendly με αποτέλεσμα αν δεν έχεις Crocs (btw είναι χρησιμότατα) ή σαγιονάρα, μπαίνεις στη θάλασσα με βηματισμό Τρύφωνα Σαμαρά σε Foxtrot. Όταν έχει κόσμο, μπορεί το πόδι του πίσω να ακουμπάει στη δικιά σου πετσέτα και τις φορές (σπάνια πάντως) που η θάλασσα είναι βρώμικη, δεν παλεύεται με τίποτα γιατί o κόλπος είναι μικρός

Φωτογραφίες από την περσινή κατάσταση ΕΔΩ

Πλάκα Δρεπάνου:

ΥΠΕΡ: Οικογενειακή παραλία, πραγματικά τεράστια, ωραίες καφετέριες πάνω από το δρόμο, κοντινή απόσταση από το Ναύπλιο.

ΚΑΤΑ: Οι πλάκες μέσα στη θάλασσα, από τις οποίες και το όνομα της παραλίας, δεν μου αρέσουν προσωπικά αλλά υπάρχουν άλλοι που δεν την αλλάζουν με τίποτα. Ο δρόμος πάνω από την αμμουδιά είναι λίγο … στριμόκωλος. Όταν δε έχει μπουκαδούρα, τα κύμματα θυμίζουν Χαβάη 5-0.

Τολό – Ψιλή Άμμος:

ΥΠΕΡ: Μεγάλη αμμουδιά, πολυπολιτισμικό περιβάλλον (η μοναδική παραλία της περιοχής που έχει πολλούς ξένους τουρίστες), ικανοποιητικό πάρκινγκ, όμορφος κόλπος. Φέτος, έγινε η δεύτερη παραλία της περιοχής που πήρε ‘Γαλάζια σημαία’.

ΚΑΤΑ: Άπαξ και πατήσεις πάνω στην ψιλή άμμο, απαλλάσσεσαι από αυτήν μετά από 2 μήνες και 80 ντους.

Άγιος Νικόλαος (Κονδύλι)

ΥΠΕΡ: Φοβερή θάλασσα, πολύ βαθιά, χοντρή άμμος που δεν κολλάει επίμονα πάνω σου, οργανωμένη παραλία με μεγάλο όμως ελεύθερο χώρο.

ΚΑΤΑ: Στις δόξες της, τρελό νυφοπάζαρο της ευρύτερης περιοχής. Τα μπαράκια είχαν γίνει το πιο hot meeting point Ναυπλίου, Άργους και περιχώρων και είχαν φθάσει να στρώσουν χαλιά (μάλλον από Μοιραράκη) στην παραλία. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια έχει χαλαρώσει η κατάσταση …

Κάντια:

ΥΠΕΡ: Αν πας νωρίς (κατά τις 10-10.30) μακράν η καλύτερη θάλασσα της περιοχής. Καθαρή, βαθιά, απολαυστική. Όσο μεσημεριάζει όμως, χαλάει λίγο. Το γνωστό μπαράκι της Κάντιας έχει πολλή κίνηση και μπορείς να δεις ‘κόσμο’, αν δεν έχεις όρεξη όμως, η υπόλοιπη παραλία είναι ήσυχη και εντελώς οικογενειακή. Η αγαπημένη μου.

ΚΑΤΑ: Είναι μακριά από το Ναύπλιο και ο δρόμος που διανύεις (όπως και για τον Αγ. Νικόλαο) είναι στενός και με στροφές. Αυτό σημαίνει ότι αν είσαι τυχερός και σου τύχει μπροστά ηλικιωμένος Γερμανός με ενοικιαζόμενο Getz, φτάνεις μετά από μια αιωνιότητα και μια μέρα.

Φωτογραφικό υλικό από την Κάντια ΕΔΩ

TheGrecian

Advertisements