Το palamidi.gr, με τις γνωστές καλλιτεχνικές του ανησυχίες, έρχεται να προτείνει το top-5 των τραγουδιών που χαρακτηρίζουν το πολιτικό σκηνικό της χώρας μας. Μπορεί να μην αποτελείται από αμιγώς πολιτικά τραγούδια αλλά είμαι σίγουρος ότι στα κουπλέ ή στα ρεφραίν τους θα βρείτε φράσεις που χαρακτηρίζουν το ελληνικό σήμερα. Ξεκινάμε λοιπόν:

*Νούμερο 5: Ελικόπτερο-Αλέκος Ζαζόπουλος. Ας με συγχωρέσει ο φίλος Grecian που ξεκινάω με τον άρχοντα του trash λαϊκού τραγουδιού. Πρόκειται όμως για τραγούδι-ύμνο στο πιο επίκαιρο μεταφορικό μέσο των ημερών. Απευθύνεται κυρίως σε βαρείς κι ασήκωτους βουλευτές της λαϊκής δεξιάς, του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ  και τραγουδιέται με πολιτικό νταλκά , συνοδεία πέρδικας, σέρτικου τσιγάρου και κομπολογιού που σέρνεται στο πάτωμα.

*Νούμερο 4: Μ΄αεροπλάνα και βαπόρια-Σωτηρία Μπέλλου: Ένα κλασικό τραγούδι με την ιδιαίτερη φωνή της αξεπέραστης Σωτηρίας Μπέλλου. Η εναλλακτική πρόταση διαφυγής. Σιγοψιθυρίζεται ( για να μην μας πάρουν και χαμπάρι) κατά την εκκένωση του κτιρίου  του Κοινοβουλίου από τις υπόγειες στοές διαφυγής που αυτό  διαθέτει . Προορισμοί: το Ελευθέριος Βενιζέλος ή το λιμάνι του Πειραιά. Εκεί που αύριο θα μαζευτούν χιλιάδες Αγανακτισμένοι με προορισμό το Σύνταγμα!

*Νούμερο 3: Μπουνιές-Νίκος Καρβέλας: Το rock n’ roll κομμάτι του chart μας. Τους εμπιστευτήκαμε τη χώρα μας κι αυτοί τι έκαναν; Της την έπεσαν άγρια!

*Νούμερο 2: Φεύγω-Χάρις Αλεξίου+Stereo Mike: «φεύγω κι αφήνω πίσω μου συντρίμμια, αρρωστημένους κι αγρίμια». Έργα ελλήνων πολιτικών…

*Νούμερο 1: Καλημέρα Ελλάδα-Going Through: Ένα άκρως πολιτικό τραγούδι χωρίς περαιτέρω ανάγκη για σχόλια. Απλά απολαύστε το!

IL CONSERVATORE

Advertisements